Blog

Het verleden en de toekomst van deursloten

Deursloten zijn zo oud als de weg naar Rome. De laatste decennia werken deursloten met een sleutel. Natuurlijk zijn er verschillende uitvoeringen en maten, maar het principe blijft hetzelfde. Wie de sleutel heeft, heeft toegang tot het koninkrijk. Dat klinkt heel logisch, maar deursloten zijn daarom ook zeer kwetsbaar. Verlies je je sleutel dan moet je eigenlijk een nieuw slot laten maken, want je weet nooit goed wat de vinder voor bedoelingen heeft.

Nu is er eindelijk een oplossing voor het kwijtraken van sleutels. Met OptiLock heb je namelijk geen sleutel meer nodig. De deur opent door middel van een vingerafdruk! Ieder OptiLock slot heeft een geheugen waar ruimte is voor 100 verschillende vingerafdrukken en drie manager levels die nieuwe gebruikers kunnen toevoegen. Kortom, 100 personen kunnen gebruik maken van een OptiLock. Genoeg voor menig bedrijf of afdeling en natuurlijk al helemaal voor particulier gebruik.

Een OptiLock deurslot kost 279 euro. Voor dat bedrag krijg je gemak en veiligheid. Gemak omdat je geen sleutel meer hoeft mee te nemen en veiligheid omdat de OptiLock is vervaardigd van kwaliteitsmaterialen én je geen sleutel meer nodig hebt die je kwijt kunt raken. Alleen een geautoriseerde vingerafdruk kan een deur openen. Jouw vinger is de sleutel. Bij calamiteiten kan je het slot openmaken met een zelf ingestelde code. Datzelfde geldt voor als de batterij vervangen moet worden, natuurlijk geeft de OptiLock tijdig aan dat de batterij leeg raakt.

Het klinkt misschien als hocus-pocus, een deurslot dat werkt op vingerafdrukken. Toch is het net zo simpel als een ouderwets slot. Je legt je vinger op de scanner en de deur opent. Je hoeft dus geen sleutels meer uit je tas of broekzak te vissen. De toekomst is hier. Ben jij er bij?

free vector